Mijn interesse voor haptotherapie is ontstaan doordat ik als jonge, geblesseerde, sporter ben behandeld door haptotherapeut Ted Troost. (Hij was bekend doordat hij o.a. Ruud Gullit en Marco van Basten succesvol heeft behandeld.) Ik had toen zelf nog geen idee wat die behandeling inhield. Door verschillende aanraak oefeningen en gesprekken werd ik me meer bewust van wat ik met mezelf tijdens mijn herstel aan moest. Ik herstelde, kreeg meer zelfvertrouwen, mijn persoonlijke koers kwam weer in beeld en ik leerde hoe dit na te streven. 

Hierna ben ik de opleiding voor sportleiders gaan doen (CIOS) en vervolgens ben ik fysiotherapeut geworden. Tijdens mijn werk als fysiotherapeut merkte ik dat ik slechts onderdelen van het menselijk lichaam behandelde, maar ik wilde graag de mens als geheel helpen. Gaande weg heb ik geleerd dat het gevoel de verbinding maakt tussen lichaam, emoties en denken. Bij haptotherapie wordt het gevoelsmechanisme als communicatiemiddel gehanteerd om herstelprocessen te optimaliseren. Ik wilde dit graag zelf leren toepassen als therapeut. Ik heb daarvoor de opleiding voor haptotherapeut in Doorn gedaan. Momenteel ben ik werkzaam als geregistreerd GZ haptotherapeut en heb een zeer ruime ervaring opgedaan met veel verschillende patiëntencategorieën. Mijn dagelijkse ervaring is dat haptotherapie een prettige en milde therapie is die mensen vanuit hun gevoel bewust laat worden hoe ze kunnen samenwerken met zichzelf en van daaruit met de wereld om zich heen.

 

Opleidingen:

- CIOS                         Overveen

- Fysiotherapie         Hogeschool Utrecht

- Haptotherapie       Academie voor haptonomie te Doorn

 

Werkervaring:

- docent Albeda College Rotterdam in medisch/praktische vakken

- trainer/coach in diverse sporten zoals fitness, voetbal, zwemmen

- haptotherapeut en fysiotherapeut in de (poli)kliniek van het Clara Ziekenhuis te Rotterdam 

- haptotherapeut en fysiotherapeut in de (poli)kliniek en de afdeling revalidatie van het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam

- haptotherapeut en fysiotherapeut in particuliere praktijk Fysio Active te Bergen op Zoom

 

 

 

 

 

Meer weten?
Maak een afspraak en ontdek wat haptotherapie voor jou kan doen.

afspraak maken ->

oefeningen